Bezoek ook eens onze webwinkel,
WWW.HYGGELIV.NO
Klik met de linker muisknop op een foto om deze vergroot weer te geven.

13-01-10

WEEKENDJE HAMAR

 

AFGELOPEN WEEKEND ZIJN WE NAAR HET EK SCHAATSEN IN HAMAR GEWEEST. WE ZIJN VRIJDAG MORGEN ROND 10 UUR VERTROKKEN VOOR EEN REIS VAN 7 UUR NAAR HAFFJELL. BIRTHE EN MAITHE HADDEN EEN VRIJE DAG VAN SCHOOL GEKREGEN DAAR DOEN ZE HIER NIET ZO MOEILIJK OVER.

HET WAS MOOI WEER MAAR WEL ERG KOUD EN DE TEMPERATUREN VERSCHILLEN ZIJN VAN PLAATS TOT PLAATS OOK ERG GROOT, EN DAT ZIT HEM NIET ALLEEN IN HOOGTE VERSCHIL. TOEN HET BIJ ONS –14 WAS WAS HET IN BYRKJELO, 20 KM VERDEROP WAAR ATE WERKT –21. WE ZIJN OVER STRYNEFJELLET GEREDEN EN DAAR WAS HET ZO KOUD DAT HET IJS OP DE RAMEN VAN DE AUTO STOND. WEL WAREN WE LICHTELIJK VERBAASD OVER DE HOEVEELHEID SNEEUW, ZOU ER NORMAAL GESPROKEN ROND DEZE TIJD VAN HET JAAR EEN METER HOOG LANGS DE WEG LIGGEN, NU LAG ER MAAR CA. 25 CM.

ROND 5 UUR KWAMEN WE AAN BIJ HET HOTEL IN HAFFJELL. S´AVONDS ZIJN WE BIJ –23, BIBBER KOUD HET SNOT BEVRIEST IN JE NEUS, LOPEND NAAR DE PIZZERIA GEWEEST. EN OOK MAITHE WEET NU DAT JE MET DEZE TEMPERATUREN ECHT WEL WOLLEN ONDERKLEDING, MUTS EN HANDSCHOENEN AAN MOET HEBBEN.

DE VOLGENDE DAG OP NAAR HAMAR (NOG EEN UURTJE RIJDEN), MAITHE WAS HELEMAAL IN STIJL ORANJE PET EN FRIESE VLAG. BIRTHE HAD ZICHZELF DE OPDRACHT GEGEVEN OM EEN FOTO TE MAKEN VAN EEN SCHAATSENDE SVEN KRAMER EN DAT VALT NOG NIET MEE. HELAAS GING DE NOORSE FAVORIET IN DE EERSTE RONDE AL ONDERUIT,MAAR DAT MOCHT VOOR ONS EN ZO TEZIEN VOOR DE MEESTE NOREN DE PRET NIET DRUKKEN. DE EERSTE DAG HADDEN WE STAANPLAATSEN, EN OP ZONDAG HADDEN WE TRIBUNE PLAATSEN. BEIDE DAGEN WAS HET NIET UITVERKOCHT MAAR OPZICH WAS DAT WEL LEKKER NU KONDEN DE MEIDEN ZO NU DAN OK EVEN GAAN STRûNEN WANT 7 UREN OP EEN PLAATS BLIJVEN ZITTEN VALT NIET MEE. MET GOUD VOOR SVEN EN ZILVER VOOR IREEN WAS DIT NATUURLIJK EEN GESLAAGDE TRIP.

OM 6 UUR ZIJN WE BIJ –28 BEGONNEN AAN DE TERUG REIS NOG EVEN EEN TUSSEN STOP BIJ DE MC DONALDS IN LILLEHAMMER. OM 1 UUR S´NACHTS WAREN WE WEER THUIS, OM DAAR TOT DE CONCLUSIE TE KOMEN DAT DE WATERLEIDING WAS BEVROREN,(EEN WEEK EERDER DE WASMACHINE), EN PAS DAN KOM JE ER ACHTER HOE VAAK JE DE KRAAN OPEN DRAAIT. DINSDAG MORGEN HADDEN WE WEER DE BESCHIKKING OVER DEZE LUXE.