Bezoek ook eens onze webwinkel,
WWW.HYGGELIV.NO
Klik met de linker muisknop op een foto om deze vergroot weer te geven.

04-09-09

WEEKENDJE WEG

 

Afgelopen weekend ben ik naar stadlandet geweest, dit is het gebied rond Selje en de Westkaap. Hier hadden we een reuni  van de Huldra cursus die ik vorig jaar gedaan heb. Na een champagne welkom zijn we op weg gegaan naar de officiershytte (overblijvsel 2e w.o.)Die bereikten we door eerst door een tunnel te gaan om vervolgens via een ladder weer naar boven te klimmen, En daar hebben we heerlijk gegeten en geborreld, hier geen tur zonder aquavit!

IMG_1952IMG_1956   IMG_1973

En s’nachts in het donker weer de berg af wandelen natuurlijk,”ik wordt er al aardig bedreven in”. Daarna nog even door geborreld in het huisje waar we bivakeerden. En de volgende dag weer vroeg op natuurlijk, alhoewel het werd toch iets later dan de bedoeling was. Voor de zaterdag stond er een tur op het prgramma van indre Fure naar utre Fure. Hier halverwege heeft Grete (mede huldrer)een hytte die dus ook alleen maar via deze route te bereiken is.

Bij de hytte lekker genoten van de koffie, boterham en de zon , de voorspelde storm had de kust nog niet bereikt. Daarna verder getrokken naar de Gard (boerenerf) waar Grete is opgegroeid. Deze ligt helemaal aan het eind van een landtong en is alleen met boot of lopend bereikbaar. Op dit moment wordt de boerderij op geknapt door familie. Toen wij aankwamen waren ze net bezig om materiaal naar boven te hijsen,onze aangeboden hulp werd vlot aangenomen,waarschijnlijk met lichte spijt het koste weinig moeite om de hele touw baan omver te trekken.

IMG_2028IMG_2029.IMG_2031  

Nog even een rondleiding in huis gehad waar onder andere de klas waar de kinderen les kregen nog helemaal in oude staat is.IMG_2032IMG_2037IMG_2039 

Het slechte weer begint te naderen dus maar met een iets hoger tempo terug naar de hytte,nog even snel wat gegeten en gedronken en toen maar weer terug naar ons bivak in Leikanger. Mooi op tijd het begint nu gigantisch te hozen en te waaien. Dus weer tijd voor maar weer een fles champagne. S,avonds lekker uit eten en de kroeg in.

                   IMG_2049     IMG_2051  

Voor de zondag stond Hodevika op het program, hier is een surfstrand waar ze vanuit de hele wereld naartoe komen om te surfen. Hier hadden we een brunch bij Anne Kari zij had de cursus een jaar voor ons gedaan en is een surfpensjonaat begonnen. Van surfen is het niet meer gekomen een aantal vrouwen hadden last van een kater en voor beginners waren de golven net iets te hoog. Wel zijn we nog even naar het strand geweest om te genieten van de regen de wind en de hoge golven (volgens Anne 4m.hoog).later op de middag nog naar een museum geweest en daarna weer afscheid van elkaar genomen. op naar het volgende weekend in November.