Bezoek ook eens onze webwinkel,
WWW.HYGGELIV.NO
Klik met de linker muisknop op een foto om deze vergroot weer te geven.

23-08-09

DE DAGELIJKSE ROUTINE IS BIJNA WEER BEGONNEN.

De scholen zijn weer begonnen en Ate en ik zijn beiden weer aan het werk, daarmee zou je denken dat de dagelijkse routine weer zou beginnen maaar niets is minder waar. De eerste school dag was voor Birthe en Maithe allebei spannend,Birthe voor het eerst naar de ungdomskule in Sandane. En Maithe nu naar de Nordstranda skule, de zelfde school maar met een nieuwe naam en met 20 nieuwe leerlingen van de school in Vereide die nu gesloten is. Er moest dus een en het ander verbouwd worden in de vakantie om al deze kinderen in de al veel te kleine school te herbergen. De eerste schooldagen bestonden hier dan ook uit kennismakingsturen(tochten),de favoriete bezigheid van de meeste Noren. En  de kinderen krijgen dat dus met de paplepel binnen.

En natuurlijk luid je een zomer in,maar ook weer uit dus hebben wij gisteravond het støylsfeest gehad op de Almestøylen. Dit jaar met als aktiviteit een gladiatoren wedstrijd. En natuurlijk bbq en, er hing weer net als vorig jaar een half lam aan het spit. De weersvoorspelling melde een beetje regen en die hebben we ook gehad maar die was gelukkig  van korte duur.

     IMG_1909                             IMG_1865

voor deze gelegenheid was weer passende kledij gemaakt, alleen de muts mocht maar een keer gedragen vanwege de hygiëne ook hier hebben we te maken met svineinfluesa oftewel de mexicaansegriep.

Naarmate de avond vorderde werd de ook voor deze gelegenheid gebouwde dans vloer in gebruik genomen.

Hier onder nog een foto van Maithe, haar gezicht is hier iets dikker dan die normaal hoort te zijn. Afgelopen week was ze beneden in het bos Ate en Runar aan het helpen met brand hout. Ze ging daarbij in een wespen nest staan, ze zaten overal in haar kleren. Ze liep maar liefst 6 steken op waarvan er 3 in haar gezicht.

                                                              IMG_1869