Bezoek ook eens onze webwinkel,
WWW.HYGGELIV.NO
Klik met de linker muisknop op een foto om deze vergroot weer te geven.

24-07-12

Met een beetje hulp van,…..

Med litt hjelp fra ,...

We maken goede vorderingen in de woonkamer , mede door de hulp van Maithe.                                                                                            Vi gjør god fremgang i stova, delvis med hjelp av Maithe.

2012-07-22-094   2012-07-22-097   2012-07-22-112

De wanden zijn geisoleerd,de houten wand,kozijnen en de plafond balken zitten in de grondverf.                                                                     Veggene er isolert, tømmerveggane,vinduskarmer og bjelker har fått en strøk med grunning.                   

2012-07-21-080   2012-07-21-086   2012-07-23-117

Intussen had ik ook nog tijd over om een voorraad vlierbloem/aardbei ranja te maken. Ik heb hier een vlierboom in de tuin staan, in Breim heb ik er nog geen kunnen vinden.                                                                                                                                                                             I mellomtiden hadde eg også tid til å lage hyllebærblomst /og jordbær saft å gjøre. Vi har her en hylleblomst trei hagen, i Breim har eg ikkje sett en endå.

Recept: 2,5 L water - ca.40  vlierbloemen – 1,5 kg suiker – 1 zakje wijnsteen zuur (45 gr) 4 citroenen in schijven. Voor de aardbei variant doe je er nog 1 bakje aarbeien bij. ( de beste vind je bij ons in Sandane)Je gooit alles bijelkaar in de pan, even aan de kook brengen, en ong. 24 uur laten staan. Daarna alles door een theedoek o.i.d. zeven/ uitwringen en in gesteriliseerde flessen doen. Koel bewaren of doe ze zoals mij in de vriezer!

Oppskrift: 2,5 L vann - rundt 40 hyllebær blomster - 1,5 kg sukker - 1 pakke vinsyre (45 g) 4 sitroner i skiver. For jordbær varianten bruker du en boks jordbær i tillegg
Du heve  alt sammen i en stor panne til det begynne å koke, og la det stå i omtrent 24 timer. Så alt gjennom et kjøkkenhåndkle e.l syv / vri ut heile masse og put opp i en sterilisert flasker. Oppbevares i kjøleskap eller som meg i fryseren!