Bezoek ook eens onze webwinkel,
WWW.HYGGELIV.NO
Klik met de linker muisknop op een foto om deze vergroot weer te geven.

03-01-12

OPDATERING

Even een kleine opdatering van alles wat wij hier de laatste weken gedaan hebben.
Eerst Birthe haar kerstbalstres, wat voor jurk moet het worden lang, kort of er net tussen in. Jurk gevonden, daarna op zoek naar bijpassende schoenen en assecoires. op de dag zelf nog even naar de kapper en het feest kan beginnen. Birthe zit dit jaar in de (laatste) 10e klas en deze klas is verantwoordelijk voor de organisatie van de schoolavonden en het kerstbal (juleball. ze hadden voor deze avond een avond vullend programma gemaakt met muziek, zang en sketches De ouders van deze klas mocht dit op de generale repetitie komen bewonderen.Maithe haar school heeft weer de jaarlijkse kerst uitvoring gehad van Puti Pluti Pott. Dit jaar zat ze in het koor, voor de voorstelling mocht ze eerst nog al st. Lucia pepperkake (speculaaskoekjes,is hier een kerstkoekje) uitdelen aan het publiek. En ook dit jaar was het weer een uitverkochte zaal.


Maithe staat in de achterste rij 8e van links en rechts.
Kerst zijn we begonnen te vieren op lisje julaften (kleine kerstavond,
de avond voor kerst avond,julaften) oftewel kadootjes uitpakken!
kerstavond en 1e kerstdag hebben we doorgebracht in Utvik bij Johan, Annelies en de meiden. Weer op tijd naar huis,Ate onderweg bij zijn werk afgeleverd.
En toen we rond 4uur thuis waren begon de storm/orkaan Dagmar merkbaar te worden.Iets over zessen viel de stroom uit en die kregen we drie dagen later weer terug. Zonder stroom houdt in niet kunnen koken,douchen,geen licht etc. dus dat was flink wat kaarsen aan, veel hout verbrand om het warm te houden, soep en water gekookt op de hout kachel, pizza uit het restaurant, en pizza verwamd op de skottelbrai. Maithe knutselen bij kaarslicht, en alles wat oplaadbaar was overdag mee genomen naar de winkel om weer op te laden zodat we ons sávond na het spelletje kaart weer konden vermaken met de computer spelletjes. Voor Ate was het 1e kersdag ook niet makkelijk thuis komen op de laatste 3 km lagen 6 bomen over de weg en de stroomkabels. Deze heeft hij met mensen van de gemeente van de weg geruimd. Voor de rest hebben wij geen schade als we om ons heen kijken hebben andere mensen het slechter getroffen. De volgende dag kwam de regen met bakken uit de lucht en dat heeft weer vele lawines met de nodige schade aan huizen wegen etc. veroorzaakt.