Bezoek ook eens onze webwinkel,
WWW.HYGGELIV.NO
Klik met de linker muisknop op een foto om deze vergroot weer te geven.

19-04-09

TURNBASAR

Afgelopen zaterdag had Maithe turnbasar, dit is de jaarlijkse uitvoering van de gymvereniging.De vereniging  heeft hier de gewoonte dat ze in optocht van het heradsplein naar de sporthal gaan. Met muziek,marjorettes en vlaggen voorop

CIMG3895 CIMG3894 CIMG3893

Behalve dat de kinderen hier hun beste kunnen laten zien is het belangrijkste eigenlijk de verloting. De zo genaamde åresalg, dit zijn kleine plankjes met 10 op elkaar volgende getallen er op, die daarna omgeroepen worden.Heb je een prijs hand omhoog en de prijs komt naar je toe, deze åresalg wordt meestal in drie rondes gedaan dus als er een ronde afgelopen is plankjes inleveren en daarna weer nieuwe kopen. Daarnaast is er dan ook nog de hovedloteri deze loten zijn op naam (van die loten waar ze in Nederland mee langs de deuren gaan). Dit gebeuren heeft zeker een uur in beslag genomen!

Bij de turnvereniging hier kennen ze geen toestellen zoals brug,kast,rek etc.hier is het voornamelijk de tumbling baan en de minitrampoline dus veel van het zelfde. (nee, ook geen leuke dansjes tussendoor!).Wat wel het zelfde is dan in Nederland is dat de kinderen het ontzettend spannend vinden en hun best doen.

IMG_0404 IMG_0408 IMG_0411

De organisatie van dit geheel gaat er ook iets anders aan toe dan we in Nedereland gewend waren, en deze aanpak bevalt mij wel!! Er wordt hier niet gevraagd of je “alsjeblieft” wilt helpen, nee hier krijg je van te voren een taak toebedeelt voor 1 of 2 uurtjes dat kan zijn loten verkopen of helpen in de kiosk of wat dan ook maar gedaan moet worden. En iedereen doet gewoon wat er van hem/haar gevraagd wordt. Mijn taak was om een uurtje in de kiosk te staan(een aantal bijelkaar geschoven tafels met een kleed er over) wat dan ook gelijk in houdt dat je een platekake meeneemt. Dit is een zelf gebaken cake/koek met of zonder creme op een vierkante bakplaat,die in stukjes gesneden weer verkocht wordt. (de sporthal hier kent geen kantine)  De vereniging zelf zorgt voor de versnaperingen,zelf koffie zetten(bij de kiosk is geen water dus de trap op en neer naar de kleedkamer om water te halen)  of in kannen meenemen van huis, en terplaatse pannekoekjes bakken. Dit lijkt allemaal wel veel werk maar het is ontzettend gezellig om het zo te doen,en het grote voordeel is dat alle inkomsten  voor de vereniging zelf zijn en dat is behoorlijk wat. De vereniging heeft dit jaar voor het eerst “echte”turnkleding (voorheen shirtje/broekje )en heeft voor ieder lid de helft mee betaald,toch leuk die verloting en kiosk!!

IMG_0415 IMG_0417