Bezoek ook eens onze webwinkel,
WWW.HYGGELIV.NO
Klik met de linker muisknop op een foto om deze vergroot weer te geven.

17-03-09

CURSUS

Ik (trienke)heb mij het laatste half jaar bezig gehouden met een ondernemers cursus voor vrouwen. Behalve dat ik in die 5 weekenden heel veel geleerd heb over ondernemen waren weekenden ook ontzettend gezellig. We waren met een groep van 15 vrouwen met allemaal een ander ondernemings idee. Afgelopen weekend was de laatste bijeenkomst,en we waren daarvoor uitgenodigd bij een van de mede cursisten. Synne is een bedrijf begonnen voor teambuilding en bedrijfsseminars met als thema geologie in middeleeuwse stijl. Vrijdag hadden we een seminar over marktvoering en omdømme(daar heb ik geen ned.woord voor kunnen vinden)

S´middags een heerlijke lunch gehad in het plaatselijke buurthuis,en s´avonds met fakkels naar de warme maaltijd in de Gaupahuke een "schuur"in het bos met een gigantische BBQ waar we werden opgewacht med champagne en een heerlijke drie gangen maaltijd bereid met wild.De volgende dag de laatste puntjes op de i gezet wat betrof onze ideeen en de presentatie er van. S´middags moesten we onze plannen 1 voor 1 presenteren aan 2 heren van het noorse bankwezen, hiervoor hadden we allemaal een kwartier gekregen. De eersten kwamen na een half uur pas naar buiten, er werden nogal wat vragen gesteld door de heren. Dat deed ons beseffen dat het dus nog wel even kon duren voor iedereen was geweest, we zijn toen maar aan de (lichte) wijn begonnen. Maar ondanks/dankzij dat hadden alle vrouwen een positieve beoordeling.Na deze hapening in volle vaart met de mini bus naar het hotel een half uur verderop, om vervolgens ingepaste kleding met de kerkboot in 5 kwartier weer terug te varen naar Stongfjord.
En zo als het een echte Noor betaamd gelijk nadat we aan boord waren aan de borrel.
In Stongfjord aan gekomen werden we door de gast vrouw en haar personeel ontvangen op de kade,waarnaar we te voet naar de middeleeuswe wijnkelder zijn gegaan.De wijnkelder was helemaal ingericht al een kroeg uit de middeleeuwen,helemaal authentiek nagemaakt. Alles wat ze niet heeft kunnen vinden heeft ze na laten maken. Op het toilet zag je (opgezette) ratten. Water om je handen te wassen kwam uit en koperen ketel. Alles zag er geweldig uit , en het eten deed daar niet voor onder. Hadden we vrijdag nog houten bestek/servies, zaterdag moesten we het doen met gietijzer, en bier uit kruiken. En ook het glaswerk had ze na laten maken,voor iedere borrel/wijn weer een anders uitziend glas.De volgende dag iets later dan de planning was zijn we de zee op gegaan voor voor een excursie over geologie oftewel hoe groeien bergen en hoe lang doen ze er over en waarom.
Het was een geweldig weekend op naar de reunie in Juni.