Bezoek ook eens onze webwinkel,
WWW.HYGGELIV.NO
Klik met de linker muisknop op een foto om deze vergroot weer te geven.

01-08-08

På tur.

Nadat alle visite weer was vertrokken vonden we dat we zelf ook nog maar even op pad moesten.
Dus zoals dat altijd gaat bij ons op het laatste moment van alles bij elkaar zoeken en wegwezen!
Dinsdag zijn we eerst naar Nesholmen gereden om te gaan kajakken, zwemmen en bbq en.Om daarna ons weg te vervolgen richting Florø en het eiland Bremanger. Onderweg veelbelovend een bord met wat er allemaal te zien is aan deze doodlopende weg. "Als je iets mist ga je dus altijd de terug weg voor de herkansing". Ook stond erop vermeld dat er langs de route Hytte's te huur waren, leuk om te weten als je niets gepland hebt. De route was prachtig en na ongeveer een uur rijden waren we aan het eind. En nog mooier, weer een bord met een telefoon nr. voor meer informatie over overnachtingen. Dus maar even bellen met Alex (geen Noorse naam) en in mijn beste Noors gevraagd of er nog ergens een Hytte vrij was. Krijg ik een weifelende wedervraag of ik toevallig Nederlands ben, ja dus en Alex ook. Alleen diende zich het volgende probleem aan dat alle hutjes (2 in totaal)al vol waren. Maar als we even terug reden en bij het dorpje Botnane naar het blauwe huis zouden gaan dan zou hij voor ons kijken of er nog wat te regelen viel. Zo gezegd zo gedaan en dus kennis gemaakt met Alex en Jaquelien en hun 5 dochters die hier al 6 jaar wonen. Ook werd hier al snel de oplossing gevonden voor ons "slaapprobleem" ze hadden net de tent in de tuin gezet voor hun meiden maar voor een nacht konden wij hier wel bivakeren. Een riante stek met een riant uitzicht.
De volgende dag hebben wij onze weg vervolgd richting het toeristische plaatsje Kalvåg. Voor we hier waren moesten we met de ferrie over (de oceaan) naar Bremanger. Een geweldig mooie tocht die maar liefst 3 kwartier duurde.


Na Kalvåg zijn we richting Grotle gereden hier op het mooie witte strand hebben we lekker liggen zonnen, zwemmen en gebbqed. Daarna hebben we het rondje Bremanger afgemaakt en waren we rond 9 uur weer thuis.