Bezoek ook eens onze webwinkel,
WWW.HYGGELIV.NO
Klik met de linker muisknop op een foto om deze vergroot weer te geven.

04-05-08

Konfirmasjon taart.

Jongeren van circa 15 jaar doen hier konfirmasjon, wat het exact is zijn we nog niet achter. Volgens ons is het een soort belijdenis. Maar je kunt ook konfirmeren in een humanistische dienst. Wat ik wel weet is dat er in klas 9 veel aandacht aan besteed wordt. En dat het vooral ook veel te maken heeft met traditie, meestal gaan ze dan ook traditioneel gekleed, oftewel klederdracht,
Maar wat voor de jongeren misschien nog wel het belangrijkste is, is dat ouders, grootouders etc. over de brug komen met (grote) financiele bijdragen.
Voor de konfirmatie wordt de hele familie van heinde en ver uitgenodigd, en dat moet dus eten en overnachten. En hoe doe je dat als werkende moeder. Vooral weken van te voren beginnen met organiseren en huis poetsen. Onze buurvrouw zit al weken in de zenuwen. En bij dat organiseren hoort ook het optrommelen van buurvrouwen voor het bakken van kake (taarten). En dus werd Trienke voorzichtig gevraagd om ook een taart te leveren, ze weten ondertussen ook wel dat ze geen keukenprinses is. Dus ze moest zich vooral niet bezwaard voelen.
Ja en hoe los je dat dan op? with a litle help from .... mem, de post en Dr. Oetker.
En zo staat er dus een mooie kwarktaart klaar om afgeleverd te worden. Op naar volgende week dan moet er weer een gemaakt worden.
Leuke bijkomstigheid: de dag na het feest worden de buren uitgenodigd om de restanten te verorberen, onder het genot van een kop koffie.